Cvijeće

Cvijeće

Objavljeno: 22. 04. 2024.

U sklopu teme „Cvijeće“, ovaj tjedan sa djecom proveli smo niz aktivnosti kojima je cilj bio proširivanje spoznaja o životnom ciklusu cvijeća i stjecanje iskustva o predmetnoj, društvenoj i prirodnoj okolini, razvoj suradništva u grupnom radu, razvoj fine motorike šake te pravilnim držanjem i korištenjem predmetima potrebnim za rad u vrtu. Djeci su ponuđene likovne, predčitalačke, predmatematičke, stolno-manipulativne i istraživačke aktivnosti. Poslužilo nas je dobro vrijeme te smo većinu aktivnosti mogli provoditi na zraku, sadili smo cvijeće, uprljali ruke…ali to nam ne smeta.
Našoj je skupini nedavno došao gost iz Policijske uprave Osječko – baranjske iz jedinice za edukaciju o sigurnosti u prometu koji je djeci održao predavanje o prometnim pravilima, razgovarao s njima o važnosti odgovornog ponašanja u prometu, jer mi smo uskoro školarci i najosjetljiviji sudionici u prometu. osim toga, djeca su imala priliku sjesti u policijski auto i izbliza ga promotriti.
Centar za kulturu, Čepin darivao nas je kazališnom predstavom u izvedbi Putujućeg kazališta te smo gledali Nevjerojatne zgode Minke i Flokija.