Dani kruha

Dani kruha

Objavljeno: 24. 10. 2022.

U našem vrtiću Zvončić Čepin i ove godine smo obilježili Dane kruha – Dane zahvalnosti za plodove zemlje.

     Kroz razne aktivnosti cilj nam je bio upoznati djecu s nastajanjem kruha (Od zrna do kruha), približiti im blagovanje kruha i narodne običaje, ukazati na važnost zdrave prehrane, razvoj spretnosti i kreativnosti te razvoj fine motorike kroz aktivnosti miješenja i oblikovanja tijesta.

     U aktivnostima su sudjelovale sve odgojne skupine, od najmlađih koji su mijesili slano tijesto i od njega izrađivali razne oblike, do onih starijih i spretnijih koji su peciva sami mijesili i obogatili raznim sjemenkama po svom izboru.

     Organizirali smo izložbe likovnih radova i fotografija djece u aktivnostima. Odgojitelji su s djecom razgovarali na temu „ Od zrna do pogače“ i „Plodovi našeg zavičaja“, pričali priču „Djedova pogača“ i pjevali prigodnu pjesmicu „Pekar“:

     Djeca starije skupine posjetila su pekaru Europa u Čepinu, njihove prijateljice Tee, upoznala se s procesom izrade kruha, bureka, sa strojem za rezanje kruha i počastili slasnim kiflama, a za sretan put do vrtića svako je dijete dobilo ukusna peciva.

20. listopada smo se skupili u vrtićkoj dvorani koju su zajedno sa našim odgojiteljicama prigodno uljepšali, te nakon blagoslova vlč. Pave Vukovca i recitacija djece, svi zajedno blagovali kruha i peciva!