Edukacija djece u području zaštite i spašavanja

Edukacija djece u području zaštite i spašavanja

Objavljeno: 22. 01. 2024.

Edukacija djece u području zaštite i spašavanja
U srijedu, 17. siječnja u Dječji vrtić Zvončić Čepin stigli su gosp. Tomislav Martinović, službenik Ravnateljstva civilne zaštite Osijek, te gđe. Tihana Pavlović i Marina Matković iz I. policijske postaje Osijek sa ispostavom Čepin.
U suradnji s vrtićem proveli su edukaciju na temu prirodnih prijetnji koje uzrokuju katastrofe, ljudskog utjecaja i mjera koje se mogu provesti kako bi se izbjegle ili umanjile posljedice katastrofa.
Na djeci razumljiv način, kroz prezentaciju objasnili su im ulogu i značaj sustava civilne zaštite, odnosno tko sve pruža pomoć građanima kada se dogodi nesreća ili kada su ugroženi.
Upoznali su nas s općim pravilima ponašanja djece u slučaju potresa te nas pripremili za daljnji kontinuirani rad kojem je cilj vrtić učiniti sigurnim mjestom, otpornim na različite prijetnje, pa tako i potres, poplavu, požar.
Za uspjeh ovakvih edukacija najvažnija je aktivna uključenost odgajatelja i ostalih odgovornih osoba u vrtiću, a naš vrtić je pokazao izniman interes i želju za učenjem, vježbom i daljnjom suradnjom.