Jesen u “Bubamarama”

Jesen u “Bubamarama”

Objavljeno: 07. 11. 2023.

Godišnje doba koje obiluje bojama, okusima, mirisima te mnoštvom prirodnih materijala. Jesen u „Bubamarama” bila je poticaj za stjecanje novih spoznaja, vještina i usavršavanje već stečenih. Prikupili smo neke od jesenskih plodova i formirali jesenski kutak kako bi djeca mogla uspoređivati i promatrati jesenske plodove.
Djeca su iskazala poseban interes za priče te smo neke od njih pročitali: „Jesen u našem gradu“, „Juha od bundeve“, „Jabuka i crv“…
U suradnji s roditeljima skupili smo različito voće te izradili voćnu salatu. Jesenski plodovi su nam bili poticaj za predčitalačke i predmatematičke aktivnosti. Kroz različite umjetničko-kreativne aktivnosti djeca su izradila jesenske plodove i košare.
Priča koja se djeci posebno dojmila bila je slikovnica “Ježeva kućica”. Djeca su pokazala veliku zainteresiranost za ovu temu te su uz pomoć raznih enciklopedija, slikovnica, zagonetki i priča stekla nove spoznaje o šumskim životinjama.
Nastali su razni likovni radovi (lisice, vukovi, vjeverice, kućice za ježa…) koje smo postavili na naš pano, a šumske životinje od domaćeg plastelina djeca su ponosno nosila kući. Osim likovnih aktivnosti, djeca su uživala u tjelesnim, manipulativnim, radno-praktičnim, predmatematičkim i predčitalačkim aktivnostima.
Ovu temu završili smo s lutkarskom predstavom “Vjeverica i medo”. Djeca su improvizacijama bogatila govor i igru te su tako nastale nove priče i pustolovine.
Osim planiranih aktivnosti u našoj sobi, svaki sunčani dan iskoristili smo za boravak na zraku gdje su djeca usavršavala prirodne oblike kretanja i iskusila jesenske radosti kao što su igre s lišćem i jesenskim plodovima.
Cilj navedenih aktivnosti bio je omogućiti djeci da steknu nova znanja o jeseni, jesenskim plodovima, šumskim životinjama, njihovim osobitostima i karakteristikama i staništima.