Ježići rastu ….

Ježići rastu ….

Objavljeno: 18. 11. 2023.

S početkom nove pedagoške godine naši Ježići susreli su se s brojnim promjenama. Iako su još uvijek jasličari, nisu više „najmlađi“. Brzo su prihvatili novi prostor, a u njemu će istraživati i sudjelovati u brojnim novim aktivnostima.
Dobili su nove prijatelje koje smo vrlo brzo prihvatili, novu sobu i novi namještaj kojem smo se svi obradovali. Najviše se zadržavaju u kutiću obitelji. Rado kuhaju jedni drugima i igraju se bebama. Vole se igrati i majstora pa „popravljaju“ sve u sobi.
Od likovno-kreativnih aktivnosti najviše crtaju drvenim i voštanim bojama, ali im nisu nepoznate ni tempere i kistovi.
Obilježili smo Dane kruha, jesen i Dan jabuke. Kroz aktivnosti igre uloga igrali su se pekara pa su mijesili tijesto i pravili peciva. Jesen su obilježili likovno-kreativnom aktivnosti otiskivanje lišća te su od tijesta izrađivali bundeve. Izrađivali su ježiće od bundevica i čačkalica te time razvijali finu motoriku. Za Dan jabuke su temperama bojali jabuke.
Svakodnevno u atriju promatramo bube i pauke, a jedan dan je bio i skakavac. Gledali smo kakav je, brojali koliko ima nogu, pokazivali jedni drugima kako skače. Veliki prijatelji su nam donijeli malo trave iz dvorišta kako bi ga nahranili.
Ježići su mali, ali mogu biti i veliki stoga brojne životno praktične aktivnosti rade sami. Sami odlaze na toalet, peru ruke, umivaju se… Kako bi sva djeca bila što samostalnija kod djece se potiče suradnja i međusobno pomaganje. Starija i samostalnija djeca pomažu mlađima te na taj način ponavljaju naučeno. Isto tako mlađa djeca uče od starijih.
Kroz razne aktivnosti djeca su usvojila emocije tuge i sreće, prihvatila su nove prijatelje. Uz jutarnje tjelovježbe djeca su vježbala koordinaciju pokreta. U suradnji s roditeljima obogatili smo i naš centar čitanja.