Ježići…

Ježići…

Objavljeno: 18. 04. 2024.

Početkom ožujka u vrtiću smo ugostili putujuće kazalište. Ovo je bila druga predstava na kojoj smo bili i Ježići su bili hrabriji i opušteniji te su tijekom predstave pljeskali i plesali.
Neke od aktivnosti koje su aktualne za njihovu razvojnu dob su aktivnosti prepoznavanja i imenovanja boja. Osmislile smo aktivnosti u kojima su morali umetnuti obojani štapić u točnu boju te upariti obojani tuljak s točnom bojom papira. To je ujedno bila i natjecateljska igra jer su se natjecali tko će prije upariti tuljak s bojom. Time su se učili strpljenju čekajući na red i socijalnim vještinama bodreći se i pomažući jedni drugima.
Kada nam vremenske prilike ne dozvole boravak na zraku idemo u dvoranu. Vole skakati, trčati, hodati po klupi te se igrati kolutima i loptama. Ponudili smo im i uže za preskakanje pa su i to pokušavali.
Prije samog Uskrsa bavili smo se likovno-kreativnim aktivnostima. Bojali su vodenim bojama, a prvi put su se susreli s tušem u boji. Radili su čestitke tako što su na mokar papir nanosili tuš u boji i promatrali kako se boja razlijeva po papiru. Tada nas je obišao i zeko te nam donio mrkve i kupus.
Kako to kod nas izgleda pogledajte u galeriji.