Lutkarska predstava za djecu Zvončića

Lutkarska predstava za djecu Zvončića

Objavljeno: 26. 04. 2023.

Najavljujemo 2. svibnja 2023.g.u goste nam stiže Putujuće Kazalište iz Osijeka sa lutkarskom predstavom “Priče iz žabljeg svijeta”
Centar za kulturu Čepin organizirao je lutkarsku predstavu za djecu „Priče iz žabljeg svijeta“ a predstava je za djecu besplatna, sredstva za održavanje iste osigurala je općina Čepin.

Družina djeluje kao Umjetnička organizacija od 1999. godine pod vodstvom glumice Zorice Petnjarić-Kalić te se svrstava među četiri profesionalna kazališta u Osijeku.
Predstava je zamišljena kao obrat poznate bajke o princu začaranom u žapca. Naime, autori prikazuju svijet iz žablje perspektive, prateći zgode u Mlakom jezeru kojim vlada žablji kralj Gliban. Mudrome je vladaru najveća briga ženidba sina jedinca princa Krakonje. Međutim, Krakonja ne razmišlja o braku nego dane provodi u tulumarenju i svirci. Ipak, žabica Gataleta, princeza iz jednog udaljenog žabljeg kraljevstva, osvojit će Krakonjino srce. Jednog dana Gataleta tajanstveno nestaje. Krakonja je neutješan i ne želi druge žabice ni pogledati. Problem može riješiti jedino vještica Agar, legendarna krsna kuma svih stanovnika Mlakog jezera.

Kombinacija živog glumca i maštovitih lutaka daje izvedbi očekivanu živost i scensku raznolikost koja je upotpunjena i glazbom kao važnom i neizostavnom komponentom predstave.

Zahvaljujemo se na ovom daru za naše najmlađe i radujemo se gledati predstavu.