“Mama, budi zdrava”

“Mama, budi zdrava”

Objavljeno: 13. 10. 2023.

Uključili smo se u projekt “Mama, budi zdrava 2023.”

Kako bi pomogli ženama u praćenju zdravlja i potaknuli ih na redovite preglede i samopreglede, Udruga SVE za NJU je osmislila projekt „Mama, budi zdrava“ koji provodi sedmi put zaredom u osnovnim i srednjim školama te dječjim vrtićima pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.
Povodom Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke djeca školske i predškolske dobi širom Hrvatske i ove će godine poručiti: „Mama, budi zdrava“. Da joj dijete bude zdravo, najveća je želja svake majke još prije rođenja djeteta, a sad to djeca poručuju njima. Briga za vlastito zdravlje predstavlja odgovornost ne samo prema sebi nego i prema djeci. Letak iz dječje ruke majka neće odbaciti nego pogledati i vjerujemo razmisliti kad bi trebala otići na pregled.
Iz Udruge poručuju: „Budite odgovorne prema sebi i obitelji, ne zanemarujte simptome, redovito se kontrolirajte. Zapitajte se jeste li zadnjih godinu dana bili na pregledu dojki. Ne čekajte da vas zovu na pregled, zatražite ga.
S ponosom se i naša ustanova uključila u ovaj hvale vrijedan projekt, kako bismo i mi mame naših polaznika potaknuli da razmisle o svom zdravlju, jer mame su nam svima najbitnije u životu!
U projekt su se uključila sva vrtićka djeca.