MASKENBAL U VRTIĆU ZVONČIĆ, ČEPIN

MASKENBAL U VRTIĆU ZVONČIĆ, ČEPIN

Objavljeno: 01. 03. 2023.

Kao i svake godine, u vrtiću se u veljači sve šareni i puno je smijeha. To je vrijeme maskiranja, zabave i starinskih običaja.

Odgojiteljice su organizirale radionice s roditeljima na kojima su izrađivali kostime i maske od raznih materijala za našu Pokladnu povorku.

Maštovite i originalne maske i kostimi zavladale su ulicama našega Čepina. Raspjevano, rasplesano, veselo i šareno društvo, bukom je otjeralo zimu i sve ono što treba otići. Pokladnice, ples, pjesma, zvečke i bubnjevi, šareni kostimi i rekviziti, puno smjeha i šala bili su obavezna „oprema“ toga dana u vrtiću.

Djeca su svečano preuzela vlast u Općini. Načelnik je predao ključ, a nova „vlast“ je obećala da će povjerenu im službu obnašati transparentno i u skladu sa Zakonom i Pravilnicima sretnog i razigranog djetinjstva.

Vladat će maske koje ne skrivaju, već otkrivaju radost života, pjesme, ljubavi, prijateljstva…

Nova „vlast“ je dočekana ukusnim, slatkim kiflicama i sokom ispred pekarnice našeg dragog tate Gjibexhija.

U vrtiću je kao kruna događanja organiziran i maskenbal. Među brojnim maskama isticalo se vedro društvo vila, super junaka i likova iz bajki. Djeca su se zabavila uz veselu pjesmu i ples i imala mogućnosti bar na jedan dan postati netko drugi.

 

KAD SE OVO ČUDO ZBILO

 

Ulicom se šeće maca

Mišić pored nje koraca.

Pokraj vuka ide krava

Slon za ruku vodi lava.

Jastreb malo janje pazi,

A lisica pile mazi.

Kad se ovo čudo zbilo

Na poklade to je bilo.