Ožujak kod Pilića

Ožujak kod Pilića

Objavljeno: 22. 04. 2024.

Početkom ožujka naš vrtić posjetila je Produkcija Z s kazališnom predstavom “Put oko svijeta”. S obzirom da je naš vrtić u istoimenom projektu ova predstava je bila dobra prilika za naučiti i vidjeti nešto novo. Djecu se izrazito dojmila predstava i s velikim zanimanjem su pratili što se događa, kasnije u sobi smo razgovarali o onom što se događalo u predstavi. Neke od važnih datuma u mjesecu ožujku koje smo obilježili u našoj skupini su: Dan žena, Dan očeva i blagdan Uskrsa. Povodom Dana žena koji se obilježava 8. ožujka svake godine za svoje voljene mame djeca su izradila čestitke i buketiće cvijeća.
S obzirom da se u istom mjesecu obilježava i Dan očeva koji je 19. ožujka i povodom tog važnog datuma su djeca za svoje očeve izradila čestitke i odgovorala na zanimljiva pitanja o svojim očevima. Odgovori su bili jako zanimljivi te smo se puno smijali. Uz obilježavanje važnih datuma obilježili smo i prvi dan proljeća oslikavanjem prekrasnih proljetnica. Kroz razgovor o proljeću djeca su pokazala izrazito znanje o samom godišnjem dobu i vjesnicima proljeća.
Povodom svjetskog dana oralnog zdravlja zdravstvena voditeljica u našoj skupini odradila je radionicu na temu oralnog zdravlja. U samom početku ispričala je djeci priču o Mrljeku i Prljeku mućkaju bljakavi napitak. Djeca su interaktivno sudjelovala i rado odgovarala na sva pitanja. Zatim kroz nekoliko aktivnosti razgovarali smo o važnosti pravilnog pranja zuba te koja hrana je zdrava, a koja je manje zdrava za održavanje zdrave higijene zubi.
Na kraju mjeseca dočekao nas je i blagdan Uskrsa povodom kojeg smo izrađivali čestitke, pisanice i različite ukrase kojima smo obogatili našu sobu dnevnog boravka. Uz izradu čestitku razgovarali smo i o važnosti blagdana Uskrsa i što zapravo taj dan slavimo, djeca većinom nisu znala pravi razlog osim onog da tada zeko donosi poklone, pa smo naučili da tada slavimo Isusovu pobjedu nad smrti i njegovu veliku ljubav prema nama jer je svoj život dao za nas ljude.