Pokladna povorka

Pokladna povorka

Objavljeno: 07. 02. 2024.

Maškare su omiljena dječja aktivnost tijekom godine.
Djeca od najranije dobi pokazuju interes za maskiranjem i prerušavanjem, iako neki od njih još ne znaju mjesece i ne razumiju koje je doba godine predodređeno za ludo prerušavanje u omiljene likove, oni već obožavaju maskenbal. Nije važno hoćete li nabaviti najskuplji kostim za maskiranje ili pustiti vlastitu maštu da kreira kostim, rezultat će u oba slučaja biti jednak – sreća, zanimanje i zadovoljstvo na licima mališana. Ukoliko se još i vi odrasli pridružite ovoj aktivnosti, bit će to sjajna zabava s uspomenama koje će se dugo pamtiti.
Tako su i naše odgojiteljice iz starijih skupina, u suradnji s roditeljima, imale radionice za izradu pokladnih kostima.
Tradicionalna dječja pokladna povorka okupila je u srijedu, 7.2.2024. četiri skupine koje su u kostimima pčela, dalmatinera, domino kocki i dan/noć prošetale središtem Čepina.
Povorku je predvodio naš kandidat za načelnika Luka Bacalo koji je pri preuzimanju mandata od aktualnog načelnika Dražena Tonkovca, obećao svim svojim „pristašama“ da dok je on na vlasti, nikome neće manjkati pjesme, plesa, radosti i – krofni!
Vesela dječja povorka i ove se godine okupila ispred zgrade Općine Čepin, odakle je krenula do križanja Zvonimirove i Strossmayerove pa opet put našeg dragog vrtića.
Lude boje, šarenilo, ples i pokladnice samo su dijelovi slagalice koja čini te omiljene dječje dane živima i veselima i da pitate djecu, maskenbal bi se održavao barem jednom mjesečno.