Prometna preventiva

Prometna preventiva

Objavljeno: 26. 04. 2023.

Danas, 26.4.2023. u Zvončić su stigli policijski djelatnici Policijske uprave osječko – baranjske iz jedinice za edukaciju o sigurnosti u prometu, Zoran Jurković i Zlatko Forgač, koji su u našoj dvorani održali predavanje djeci, ovogodišnjim školskim obveznicima koje će kroz par mjeseci postati aktivni sudionici u prometu.
Osnovni cilj ovog susreta je doprinijeti sigurnosti djece kao sudionika u prometu, odnosno pripremiti djecu za buduće aktivno sudjelovanje u prometu. Željeli smo ovim susretom u djeci pobuditi još veću svijest o onome s čime će se uskoro susretati. Kada policajac na neka pravila ukaže, djeci to postaje još važnije.
Policajci su sa djecom na njima pristupačan i zanimljiv način govorili o odgovornom ponašanju u prometu: kako se pravilno prelazi preko kolnika, čemu služe zebre i nogostupi, čemu prometni znakovi te što znače boje na semaforu, koja nam je oprema potrebna dok vozimo bicikl, kako se sigurno prevozimo u automobilu i još puno korisnih savjeta.
Djeca su s oduševljenjem odgovarala na razna pitanja koja su im policajci postavljali i, naravno, pokazala zavidno znanje u poznavanju prometne kulture, a neki su otkrili i ono što nisu smjeli. No policajci su bili blagi 😊

Neki odgovori na postavljena pitanja policajaca….

Policajac: Djeco, a imate li vi kacige kad vozite bicikl?
E.Ž: Daaa! Ja već vozim bez pomoćnih „točkića“.

Policajac: Kad prelazite cestu što trebate prvo napraviti?
D.A.: Pogledati lijevo i desno!

Policajac: Gdje sjedite u automobilu kad vas voze mama i tata?
M.M.: Iza, u sjedalici. Kad budemo veliki neće trebati, samo pojas.