Prometni policajac u vrtiću

Prometni policajac u vrtiću

Objavljeno: 10. 04. 2024.

Danas je u naš vrtić stigao policajac Policijske uprave osječko – baranjske iz jedinice za edukaciju o sigurnosti u prometu Zlatko Forgač, koji je u našoj dvorani održao predavanje djeci, ovogodišnjim školskim obveznicima koji će kroz par mjeseci postati aktivni sudionici u prometu.
Osnovni cilj ovog susreta je doprinijeti sigurnosti djece kao sudionika u prometu, odnosno pripremiti djecu za buduće aktivno sudjelovanje u prometu. Željeli smo ovim susretom u djeci pobuditi još veću svijest o onome s čime će se uskoro susretati. Susret je ovo koji je od velikog značaja ako znamo koliko je važno djeci već u predškolskoj dobi usaditi pravilne obrasce prometne kulture koju trebaju kroz cijeli život njegovati.
Pričalo se danas o svemu onome što odgovorni budući školarci trebaju znati i uskoro kao sudionici u prometu primijeniti. Semafor, zebra, prometni znaci, sjedalica, pojas…. bezbroj pojmova koji su od iznimne važnosti za našu djecu. Naša su djeca pokazali koliko znaju no unatoč tome bilo je tu još pitanja na koja je naš gost strpljivo odgovarao.