Promocija odgojiteljica u vjeri

Promocija odgojiteljica u vjeri

Objavljeno: 07. 11. 2023.

„Biti odgojitelj u vjeri znači biti odgojitelj u nadi, biti odgojitelj u ljubavi“

U ponedjeljak, 6.11.2023. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, na svečanoj akademiji u sklopu Dana fakulteta, našim su dvjema odgojiteljicama Kristini Krpan i Mateji Sabo, uručene diplome za uspješno završeno Teološko-katehetsko doškolovanje za vjerski odgoj djece predškolske dobi te time imaju Crkveno poslanje za vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama.
Čestitamo našim kolegicama i radujemo se što našoj djeci možemo ponuditi i ovu, duhovnu dimenziju, u našem radu vrtića!
Situacije za vjerski odgoj su svakodnevne i vrlo različite: događaji, osobe, poticaji, blagdani… Duhovnu stvarnost i duhovnu potrebu dijete opaža i izražava puno lakše nego odrasli. Ta stvarnost je za njega živa i potrebna. Religiozno iskustvo je u svojoj biti iskaz ljubavi i osobito odgovara naravi djeteta.
U cjelokupnom odgojnom radu treba znati da je religioznost konstitutivna ljudskom biću te da bitno određuje njegov život, stvara nove i kvalitetnije međuljudske odnose sa sobom, s drugima, sa svime što postoji, posebno s Bogom, upućujući čovjeka na puninu života koju je Krist donio.

Cilj je ovog programa odgajati tu religioznu dimenziju djeteta i osposobljavati ga za autentične ljudske vrednote, utemeljene na Evanđelju.