Radosno iščekivanje Božića

Radosno iščekivanje Božića

Objavljeno: 15. 12. 2023.


U mjesec prosinac smo ušli s adventom i paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu. Pričali smo o značenju adventa i iščekivanju Božića. Pjevamo prigodne pjesme, a najviše nas raduje kad zaplešemo na „Zvončiće“ ili „Sveti Niko“. Čitamo prigodne slikovnice te tako proširujemo rječnik i potičemo na izgovor novih riječi.
Kako se približavamo Božiću i zimi tako i temperature postaju niže. Tako smo pronašli led i odmah ga iskoristili kao poticaj za istraživačko spoznajne aktivnosti. Promatrali su njegova svojstva može li puknuti, je li hladan i kako se topi?
Za Svetog Nikolu su bojali čizmice. U ovoj likovno-kreativnoj aktivnosti su se upoznali s vodenim bojama te smo i dalje poticali pravilno držanje kista. Sveti Nikola nas je posjetio i donio darove koje smo odmah otvorili i obradovali se novim didaktičkim igračkama koje će poticati daljnji njihov razvoj.
Pripremamo se za Božić, bojamo papirne medenjake i ukrašavamo ih kako bi poticali djetetovu maštu i kreativnost.
Napokon smo dočekali i prvu predstavu. Sa zanimanjem su promatrali Djeda Božićnjaka kako traži svojeg pomoćnika. Veselimo se novim predstavama, a do tada čekamo Božić i radujemo mu se, ali i svemu veselju i zajedništvu koje nam donosi. Sretan Božić!