Što se kod “Pčelica” radi…

Što se kod “Pčelica” radi…

Objavljeno: 29. 02. 2024.

Zimske dane siječnja i veljače obilježili smo raznolikim i zanimljivim zimskim aktivnostima. Djeca su razvijala finu motoriku ruku istražujući hladno slano tijesto plave boje osjetom opipa. Istraživali smo i led te promatrali kako se topi. Također, djeca su ledom u boji slikala po bijelom papiru te su promatrala kako se led topi i ostavlja trag na papiru. Naša soba dnevnog boravka postala je pravi mali Sjeverni pol. Kutak za osamu pretvorili smo u ledeni iglu u kojemu su se djeca rado zadržavala. Upoznali smo se s polarnim životinjama na način da smo predstavili svaku životinju pomoću figura i fotografija. Proučavali smo kako izgledaju, gdje stanuju te čime se hrane te smo slušali njihovo glasanje. U tjelesnoj aktivnosti djeca su rado sudjelovala, oponašali su kretanje polarnih životinja. Tom tjelesnom aktivnošću poticali smo razvoj pokretljivosti, ravnoteže, razvoj mašte i razvoj zajedništva u igri. Tijekom zimskog razdoblja u sobi dnevnog boravka čuli su se zvuci pjesama: „Pahuljice“, „Padaj, padaj snježiću”, „Zeko i potočić“.

U veljači smo obilježili Valentinovo i Maskenbal.
U tjednu od 5. do 9. veljače obilježili smo Maskenbal. Kroz cijeli tjedan smo usvajali tekst i plesne korake uz pjesmice “Klaun Čupko” i “Kiki klaun“ te smo slušali maskenbalske šale.
Djeca su sudjelovala u likovnoj aktivnosti u izradi vlastitih maski, na kartonsku masku ljepila su razne oblike izrezane od kolaž papira. U simboličkoj igri „Tko se krije iza maske?“ djeca su pokušala odgonetnuti tko se krije iza maske koja im je prekrila lice.
Nakon cjelotjedne pripreme došao je red i na maskiranje, 9. veljače u našoj sobi dnevnog boravka, djeca su se maskirala po želji pa smo tako na jedan dan postali pčelice, jednorozi, Minnie Mouse, roboti, dinosauri, leptiri, Batmani, nogometaši… Naša soba bila je puna šarenila, dan smo proveli u pjesmi, plesu i igri. Dječji smijeh širio se našim vrtićem te je tako cijeloga dana vladala radost i sreća.
Djeca su se u tjednu kada smo obilježavali Valentinovo, upoznala s crvenom bojom – bojom ljubavi. U likovnoj aktivnosti djeca su pastelama bojala srca izrezana od papira.