Sv. Nikola

Sv. Nikola

Objavljeno: 09. 12. 2022.

Ovaj tjedan je u vrtiću Zvončić Čepin božićno raspoloženje u punom jeku.

U utorak, 6.12. stigao nam je sv. Nikola.

Ovaj svetac, kojem se posebno raduju djeca, donio je darove našoj dječici, a pomagač mu je bio sami Krampus koji je ovoga svečanog dana pokazao da ima i „dobru“ stranu.

Djeca su ih dočekala radosnim pjesmama i recitacijama koje su pripremili za sv. Nikolu i ostale drage goste koji su mu pomogli u podjeli darova i za naš vrtić donijeli didaktički materijal u vrijednosti od 15.000kn.

Od srca zahvaljujemo našem načelniku, gosp. Draženu Tonkovcu i toplo se preopručamo i za nadalje!

Jedan pisac, promatrajući kako se svake godine obilježava sveti Nikola biskup zapisao je sljedeće misli:

“Vjerujem u biskupa Nikolu. Ne u svetoga Nikolu robnih kuća i prodavaonica koji služe samo zato da poveća promet. Vjerujem u biskupa Nikolu koji već stoljećima širi među ljudima duh dobrote i ljubavi. Šestoga prosinca je dan čuda. Maleni kliču i plešu od radosti, a veliki uživaju u radosti djece. Ovo se čudo može dogoditi svakog dana, i ne samo za djecu. Zato molim biskupa Nikolu naočale za velike ljude, posebno naočale da bi gledali malo manje vlastito ja, a malo više na druge: kod kuće, na radnom mjestu, u javnosti, posvuda.

Molim za vas – za dar dobrog srca. (Phil Bosmans)

Dragi sveti Nikola! Radujemo se što nas svake godine posjećuješ i darivaš. Od srca ti želimo reći hvala i obećajemo da ćemo više misliti na druge!

I tu nije kraj našoj radosnoj blagdanskoj atmosferi…

U srijedu, 7.12. u popodnevnim satima, vrijedne ruke naših roditelja i odgojitelja, izrađivale  su ukrase za Božićni sajam u Čepinu koji će se održati 16.12. u 17h.

Mirisi Božića mirisi su djetinjstva, rekao je Richard Paul Evans.

A mi iz vrtića Zvončić, Čepin želimo svima radostan i blagoslovljen Božić i da maleni Isus u Vama probudi onu djetinju radost i jednostavnost koju mi odrasli vremenom pomalo gubimo!

Neka ovo vrijeme u kojem su svi malo više dobri, ljubazniji, darežljiviji… potraje i u Novoj 2023.!