Uskrs

Uskrs

Objavljeno: 19. 04. 2024.

Približio nam se i Uskrs, najveći hrvatski blagdan.
Uskrsno vrijeme obilježili smo brojnim prigodnim aktivnostima, pričama, pjesmom, plesom i igrom.
Kao poticaj za razvoj kreativnosti i likovnog stvaralaštva kod djece bili su uskrsni običaji.
Djeca su temperama bojala ispuhana jaja koje su donijeli njihovi roditelji te im ovim putem zahvaljujemo na suradnji. Od ispuhanih jaja, nastale su prekrasne pisanice koje su djeca odijela kući. Neka djeca su odlučila da će svojim pisanicama ukrasiti našu sobu dnevnog boravka.
Također, za Uskrs smo se pripremali i ukrašavanjem zečeva i jaja od kartona, vate i krep- papira. Djeca su bila izrazito ponosna, jer su njihovi radovi svoje mjesto pronašli na panou našega vrtića. Samim time, stvorili smo blagdansko ozračje u vrtiću.
U našoj sobi se iznenada pojavio veliki zec s velikim, dugim, bijelim ušima. Dočekali smo ga zagrljajem te smo mu otpjevali njegovu najdražu pjesmicu a zeko je rado zaplesao s nama.
Njegove šapice nisu bile prazne. Zeko je nosio punu košaru ukusnog kupusa i mrkve koje je podijelio djeci.
Djeca su sudjelovala i u eksperimentima s jajima. Proučavala su veliko guskino jaje, vagala su kokošja i guskina jaja, zapisivala su rezultate, zbrajala su i oduzimala te dolazila do zajedničkog zaključka.
U iščekivanju ovog najvećeg kršćanskog blagdana, bili smo marljivi i izradili smo i uskrsne čestitke za roditelje.
Provedene aktivnosti, poticale su djecu na međusobnu suradnju, njegovanje prijateljskih odnosa ali i tradicijsko obilježavanje ovog blagdana.