Ususret Uskrsu

Ususret Uskrsu

Objavljeno: 05. 04. 2023.

Približava se Uskrs, najveći kršćanski blagdan, a mi se radujemo aktivnostima ukrašavanja pisanica i izradom ukrasa za stvaranje blagdanskog ozračja u vrtiću, ali i aktivnostima koje su djecu poticale na darivanje, dijeljenje i međusobnu suradnju.
Šarenilo Uskrsa povezano je s ljepotom proljeća i boja, to je vrijeme rađanja novog života u prirodi i životinjskom svijetu.
Tako smo i mi u predvorju našeg vrtića, zajedno sa svojim odgojiteljicama i roditeljima, napravili cvjetnu livadu.
Sve skupine su se pretvorile u paletu proljetnih boja i mirisa…
U likovnim aktivnostima smo crtali, slikali raznim tehnikama, kaširali i oblikovali pisanice, zečeve, piliće…
Čule se vesele dječje pjesmice: „Zeko pleše“, „Šapice mi zeko daj“, „Pilići i koka“… ali i klasika poput Vivaldijevog „Proljeća“ uz koji su djeca crtanjem izražavala svoje emocije.
Zajedno sa svojim odgojiteljicama su izradili i Uskrsnu umetaljku, memory, matematičke igre Prebroji piliće, jaja… Radili su pokuse s jajima, skakutali kao zeko u igri Zeko hop.
Napisali su i što bi htjeli da im zeko donese za Uskrs… A to je prilika i za nas i Vas, dragi roditelji, da učimo djecu čestitanju Uskrsa pisanicom, ne kupovanjem darova. Vi ćete djetetu pokloniti ono što njega posebno veseli, a može biti dovoljno obiteljsko okupljanje i igra.
Naravno, koliko novih informacija dati djetetu, ovisi o njegovoj dobi i o obiteljskom obilježavanju i slavljenu Uskrsa. Pružite djetetu doživljaj Uskrsa na način na koji ono to može shvatiti, promatranjem, razgovorom, uključivanjem u pripremu za Uskrs.

Draga djeco!
USKRSNOG SMO ZEKU POSLALI DO VAS
VALJDA JE USPIO DOĆI U PRAVI ČAS.
ŠALJEMO PO NJEMU ZDRAVLJE, LJUBAV, SREĆU
I ČESTITAMO USKRS UZ RADOST NAJVEĆU.
Sretan Uskrs,
roditeljima koji svojom podrškom i partnerstvom sudjeluju u radu vrtića, za bliskost i dijeljenje obrazovnog projekta vrtića.
Sretan Uskrs,
i svim djelatnicima vrtića koji surađuju u njegovom dobrom radu, suodgovorni, svaki u svjetlu svoje uloge, odgoja naše djece na kulturnoj, etičkoj i građanskoj razini.
Sretan Uskrs svima!